De ce cauta copiii jocuri de gatit prajituri?

Published on

Ultimele generatii de copii au un stil de viata foarte diferit de al nostru: procesele de invatare, de relaxare si de socializare s-au mutat in mare parte in lumea digitala. Acum, copiii vorbesc cu prietenii, colegii si chiar si cu profesorii sau invatatorii prin intermediul calculatorului, pe internet. Jocurile din fata blocului au fost inlocuite de jocuri online sau chiar de jocuri pentru PC sau console, iar testele, temele si cursurile se fac in mare parte tot prin intermediul calculatorului.

La fel ca majoritatea dintre noi, si copiii din ziua de astazi doresc sa se simta responsabili de lucruri importante si sunt foarte satisfacuti atunci cand reusesc sa faca ceva pe cont propriu. Pentru multi copii, gatitul est eun subiect deosebit de fascinant in mare parte pentru ca parintii, din dorinta de a-I proteja, le interzic sau le limiteaza accesul cand vine vorba de pregatirea mesei. Asta ii face sa isi doreasca si mai mult sa participe si sa se implice in acest proces.

Cu toate acestea, adevarata provocare pentru parinti apare atunci cand vine momentul pregatirii desertului, pentru ca este felul de mancare cel mai asteptat si mai apreciat de copii. Bineinteles, asta starneste si o curiozitate instinctiva de a sti cum si in ce fel se pregateste o prajitura mult iubita. Asta a dus, spre surprinderea tuturor, la o popularitate foarte mare a jocurilor de gatit prajituri in randul copiilor, fie ei baieti sau fete. Poate v-ati fi asteptat ca initiativa de a juca jocuri de gatit prajituri sa vina din partea parintilor, insa copiii sunt cei care au venit cu initiativa.

Este deja stiut ca un copil invata si absoarbe informatii mult mai repede decat un adult, iar curiozitatea este factorul principal care declanseaza dorinta de a invata. Asadar, eu consider ca aceste jocuri de gatit prajituri sunt extrem de benefice pentru copii si asta nu din cauza ca ii invata cum sa pregateasca o prajitura, ci din cauza ca ii invata cum sa fie responsabili, cum sa isi prioritizeze sarcinile si cum sa gandeasca o problema in ansamblu. Autodepasirea este un alt concept foarte bine conturat in jocurile de gatit prajituri, pentru ca cei mai multi copii vor face tot posibilul sa faca o prajitura din ce in ce mai repede, mai bine sau mai frumoasa.

Dintre toate jocurile online disponibile in urma unei cautari pe Google, consider ca jocurile de gatit prajituri se numara printre cele mai potrivite pentru copii. Acestea sunt educative si cu siguranta nu contin scene nepotrivite, indiferent de varsta copilului tau, asa ca recomandarea mea este sa iti lasi sau chiar sa iti indrumi micutul sa joace acest tip de jocuri.

To be informed of the latest articles, subscribe: